December 7, 2024

Clădirea în care funcționează clinicile de Oncologie și Dermatologie, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Craiova, a fost modernizată cu fonduri europene atrase de Consiliul Județean Dolj. Obiectivul investiţiei a constat în renovarea de la roşu a unei clădiri din anul 1971 şi dotarea acesteia la standarde actuale, cu două lifturi exterioare, paturi şi mobilier nou, un proiect în valoare de 17 milioane de lei.
La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Dolj – Cosmin Vasile, primarul Craiovei – Lia Olguța Vasilescu, Ministrul Fondurilor Europene – Adrian Câciu, dar și Ministrul Economiei – Ștefan Oprea.
„Este un moment foarte important pentru Consiliul Județean. Avem oaspeți importanți, la un obiectiv pe care îl consider de primă importanță pentru ceea ce înseamnă investițiile în sănătate le Consiliului Județean. Au fost finalizate lucrările la Clinica de Oncologie a Spitalului Județean. Am dorit ca la finalizarea lucrărilor să vedem ce a ieșit. Am dorit ca această secție să fie adusă la norme europene, ca pacienții să fie tratați în condiții foarte bune. Este o investiție pe fonduri europene, în valoare de 17 milioane de lei. Am reabilitat o clădire care era degradată și putem să o redăm spitalului. Am vrut să ne vedem înainte de recepție, pentru că atunci trebuie totul sterilizat, pentru ca pacienții să poată intra aici și nu puteam să mai intrăm în vizită de lucru”, a explicat Cosmin Vasile.
Reabilitarea clinicii a început în primăvara anului 2020. Investiția a fost realizată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, dar și cu o contribuție masivă a Consiliului Județean Dolj.
„Felicit Consiliul Județean pentru această nouă investiție în domeniul sanitar. Vreau să remarc un lucru: de ani buni, Primăria și Consiliul Județean nu ratează nicio axă de finanțare în ceea ce privește sănătatea, astfel încât am putut să ne modernizăm de la an, la an, toate spitalele pe care le avem în subordonare. Pacienții au nevoie de condiții foarte bune, dar și de un confort psihic. Am venit, în toate spitalele, pe lângă aparatură, pentru confortul pacienților, cu noptiere, paturi, dar și cu frigider sau televizor. Iată că avem o nouă investiție anul acesta și așteptăm altele”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.
Ministrul Economiei a ținut să îi felicite pe președintele Consiliului Județean Dolj și pe primarul Craiovei, pentru felul în care își desfășoară activitatea.
„Vreau să îi felicit pe Cosmin Vasile și pe Olguța Vasilescu pentru tot ceea ce se întâmplă în județul Dolj și în Craiova. Știți foarte bine povestea de succes pe care Craiova a reușit să o scrie în ultima vreme, cu toate evenimentele care au reușit să facă din Craiova o atracție turistică. În Bulgaria se fac rezervări la această oră pentru Târgul de Crăciun. Un model de bună practică poate fi acesta, de la Craiova”, a fost discursul lui Ștefan Oprea.
Și Ministrul Fondurilor Europene a fost încântat de ceea ce a găsit în Craiova și în Dolj.
„Mă bucur să ne vedem la finalizarea unei noi investiții în sănătate. Mitul fals deja că nu se construiesc în România spitale începe să nu mai fie o retorică socială. 20 de unități la nivel național au trecut printr-un proces de modernizare. Este foarte important că discutăm de servicii de sănătate. Vreau să laud autoritățile locale și pe cele județene din Craiova, respectiv Dolj. Fără o implicare accentuată a autorităților locale, aceste servicii publice nu se resimt de către cetățeni. Craiova și Doljul sunt un exemplu de așa da. Dintr-o altă perspectivă, a fondurilor europene, vă dau un alt exemplu. În perioada 2014-2020, județul Dolj a fost pe locul 5 în materie de contractare. Numai că, au ajuns pe locul 1 la absorbția de fonduri europene, devansând atât Bucureștiul, Ilfov sau Constanța. Pentru oameni contrează ceea ce le oferim. Aici este meritul major al autorităților. Municipiul Craiova are proiecte în flux de depunere de peste un miliard de euro”, a susținut Adrian Câciu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *