December 7, 2024

La nivelul județului Dolj se organizează un concurs de ocupare a posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate la nivelul judeţului Dolj și Testare pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Conform sursei citate, proba scrisă se va desfășura la Colegiul Național „Carol I” Craiova în data de 30.08.2024. Candidații se vor prezenta în intervalul orar 07.30 – 08.00. Accesul în centrul de concurs se face pe baza buletinului/cărții de identitate.

La acest concurs s-au înscris 143 de candidați. Două dosare au fost nevalidate, fiind incomplete.

La concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/rezervate la nivelul judeţului Dolj vor participa 110 candidați. Durata de redactare a lucrării scrise este de 4 (patru) ore.

La testarea pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacante/vor participa 31 de candidați. Durata de redactare a lucrării scrise este de 3 (trei) ore.

„Candidații care nu au susținut probe practice/orale în cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor, sesiunea 2024, pot susține aceste probe în cadrul concursului organizat la nivel județean. Probele practice/orale de profil pentru posturile care sunt condiționate pentru ocupare de probă practică/orală se organizează, se desfășoară și se evaluează de o comisie constituită la nivel județean. La aceste probe nu se admit contestații, în cadrul concursului organizat de ISJ la nivel județean nota stabilită de comisia de organizare și desfășurare a inspecțiilor speciale la clasă/probelor practice/orale rămânând definitivă”, se precizează în comunicatul ISJ Dolj.

Candidații care nu au participat la concursul național sau care nu au obținut cel puțin nota 5 (cinci) la inspecția specială la clasă în cadrul concursului național, sesiunea 2024, ori cel puțin media 8 (opt) la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2024, pe parcursul anului școlar 2023-2024, pot participa la concursul organizat de ISJ și au obligația ca în termen de 30 de zile de la începerea cursurilor să susțină inspecția specială la clasă organizată de o comisie constituită la nivelul unității de învățământ/unui grup de unități de învățământ.

Proba scrisă se susține pe baza subiectelor elaborate de comisia județeană de elaborare a subiectelor, baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise, în concordanță cu programele specifice pentru concurs în specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al ministrului educației, și se evaluează prin note de la 10 la 1.

Proba scrisă se desfășoară în aceleași condiții ca și proba scrisă din cadrul concursului național. Nota obținută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare. Pentru proba scrisă se stabilesc, de către comisia județeană de elaborare a subiectelor și a baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise, minimum 3 (trei) variante de subiecte și baremele de evaluare aferente.

Candidații trebuie să aibă minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială, iar media de repartizare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisă)*3+(nota obținută la proba practică/inspecția specială la clasă)]/4. Pentru candidații care au participat la concursul național, sesiunea 2024, și au obținut cel puțin nota 5 (cinci) la inspecția specială la clasă/proba practică în cadrul acestui concurs ori cel puțin media 8 (opt) la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2024, pe parcursul anului școlar 2023-2024, media de repartizare la concursul organizat de ISJ la nivel județean se determină luând în calcul aceste rezultate.

La testarea organizată pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor rămase vacantese pot prezenta și persoane care au absolvit cel puțin liceul, cu diplomă de bacalaureat.

Lucrarea scrisă se susține înaintea interviului.Lucrarea scrisă și interviul se evaluează cu note de la 10 la 1. Lucrarea scrisă are o pondere de două treimi din nota finală, restul, respectiv o treime, reprezintă rezultatul evaluării în urma desfășurării interviului.

Nota minimă de promovare, atât a lucrării scrise, cât și a interviului, este 5 (cinci).

Candidații pot contesta rezultatul evaluării (proba scrisă și interviu), Rezultatul stabilit în urma recorectării rămâne definitiv.

Calendarul de desfășurare:

  • Organizarea și desfășurarea probelor practice/orale în profilul postului – 29 august 2024
  • Desfășurarea probei scrise și comunicarea rezultatelor  – 30 august 2024
  • Depunerea contestațiilor, analizarea, rezolvarea acestora și comunicarea rezultatelor finale – 30 august – 2 septembrie 2024
  • Comunicarea rezultatelor finale – 2 septembrie 2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *